2008. december 17., szerda

Sztrájk,azaz Wallas Stand-Up 10 percben

Éjszaka Nyíregyházán álltam a lemezjátszók mögött! 334 km oda és milyen furcsa,pont ugyanennyi vissza is! Már kezdem megszokni,hiszen hetente megtesszük ezt a távot!
Az autóban általában cd-t hallgatunk,de gondoltuk egy kicsit megfűszerezzük ezt a csütörtököt egy kis chilivel és hazafelé rádióra váltottunk! Aki ismer,az tudja,hogy soha nem politizálok,de most nagyon felb...tak!
Remek! :)
Már azt is nehezen viseltem a héten,hogy Derrick fő felügyelő meghalt,de a rádióadás benne a hírekkel elég erősen lestresszelt!
Nem lesz Orbán-Gyurcsány csúcs találkozó(Feri Vikipédia),gondolom emiatt már most sokan gondolkoznak azon hogy miként is kövessenek el öngyilkosságot és azt milyen módon is tegyék!
Az urak ugyanis nem laknak olyan messze egymástól! A találkozó így valószínű nem azért nem jön létre,mert kedvenc Viktorunk a sztrájk miatt nem tud vonattal eljutni még kedveltebb Ferencünkhöz és Ferenc sem repülhet,mert ugyebár a róla és a hegyről elnevezett területen is lázonganak(FERIHEGY),hanem nincsen kedvük bájcsevelyhez,megfosztva bennünket eme fantasztikus élménytől,amelyet persze több Tv-csatorna élőben közvetítene! Lehet én is sztrájkolni fogok,mert lemaradok a MŰSORRÓL! Bevallom őszintén most már igazán beszélgethetnének egyet a harc helyett,mert a háború és a vita nagyon sokba kerül nektek,nekem,azaz nekünk!
A vita helyett belecsaphatnának egymás kezébe és csinálhatnának valamit ezért az országért,mert VÁLSÁG van! Válság van?????? Ne hülyéskedj már,nincs itt válság,ha ezek arra lusták,hogy találkozzanak! Nincs mit megbeszélni? Nagyon is van,de a legegyszerűbb megoldás haragban lenni,viszálykodni és semmit nem tenni,mert nekik nincsenek anyagi problémáik,ahogyan kb. 8-9 millió MAGYARNAK! Szűrjük le ebből is,amit le kell : ŐK IS SZTRÁJKOLNAK!!!!
Aztán jött a 2.sokk DEMSZKY GÁBOR bejelentette, szeretné,ha BKV nem lépne sztrájkba,ezért40 milliárd forintot utalnak át a cégnek,ezzel segítve munkájukat! Te Gábor,hát nem mondtad,hogy nekünk ennyi pénzünk van! Ha már ennyi pénzünk van,akkor miért nem osztogatjuk szegény embereknek,hátha rajtuk is segítünk egy picit és lehet kellemes karácsonyuk valamint boldog új évük! 40milliárd forint???? 40000 millió forint????Hihetetlen!!!
Lehet,hogy BKV(BÉKÁVÉ) változok!
Sztrájkoljunk mi is kicsiben,hátha hozzánk vágnak 40 milliárdot!
-Én azért sztrájkolok,mert Dj-nek nevezi magát sok 16 éves kisgyerek,aki már hallott 2 Bárány szettet élőben ,nyolcat meg letöltött! (Bár Ő lassan már a feltöltő kártyát is letölti)
-Én azért sztrájkolok,mert egész évben másokat szórakoztatok és ezt vannak,akik nem becsülik meg! :)
-Én azért sztrájkolok,mert nemhogy 40 milliárdot nem kapok,de még sztrájkolni sem hagynak!
-Én azért sztrájkolok,mert sztrájkolni jó!
Tudjátok mit!?
Én úgy sztrájkolok,hogy nem sztrájkolok! Zenélek tovább,végzem a dolgomat és szórakoztatom azokat,akik azt akarják,hogy szórakoztassam Őket !
Jó lenne,ha azok,akik most sztrájkolnak és elolvassák e sorokat ugyanígy tennének és tennék azt,amit tenniük kell,mert jelen gazdasági válság helyzetben nem a SZTRÁJK a megoldás,hanem a probléma megoldása vagy legalább a keresése,mert sztrájk sokba kerül neked,nekem és mindenkinek!
Az ország,amelyben élünk,az ország,amelyre büszkének kellene lennünk így azonban csak mélyebbre süllyed,mint eddig bármikor!
A vezetőink találkozzanak,fogjanak kezet,ne legyenek lusták és dacosak,oldják meg a problémáinkat,az ország,MAGYARORSZÁG problémáit,hiszen ezért kapják a pénzüket!
Remélem tanulságos ez a reggeli kis esszé,mert VITÁBÓL és HARCBÓL szerintem nem kell több!
Üdvözlettel: MISI DE WALLAS!!!!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igazad van Misi!Én is kezdem unni,hogyha valami kis gondjuk van, akkor sztrájkolnak.Bezzeg azok az emberek, akik minimálbért keresnek nem mernek felszólalni,hiszen másnap már nincs munkájuk. Ezt kellene a sztrájkolókkal is csinálni.Ők meg megkapják az ilyen-olyan százalékos fizetésemelést és nem fogadják el. Hát menjenek a p....-ba.A kis ember annak is örülne,hogyha kapna egy kis fizetésemelést és nemcsak akkor emelkedne a fizuja, amikor kötelező.
Wallas for President!

JANIKA írta...

HU Mihályunk ezt meg írtad.

És milyen igaz , Mi áldót Ferencünk és
Viktorunk miat vagyok 2400 km-re!!!! Magyarországtól
És már nagyon unom hogy ,lenygel kollégák sora mennek haza, mert egyre jobb nekik!!! magyarok pedig, egyre tőben jőnek mert egyre rozszabul élünk. de mért van ez ??????????
hogy 21 évesen ahelyett hogy, bármely normális magyar sorakozzo helyen lenék ,hét végről-- hét végre e helyet itt szenvedek egy esős hülye országban .
Köszönjük FERENC és VIKTOR
de a fialtságom nem adjátok vissza
Hiába sztrájkoltok